FGH

Samen een leuke hobby op een hoger niveau brengenDrukwerk

De Fotogroep Haaksbergen is een actieve club van enthousiaste hobbyfotografen. Door samen bezig te zijn, willen wij van elkaar leren en deze mooie hobby op een hoger niveau brengen. Wij doen dat door diverse activiteiten, zoals thema- en praktijkavonden, workshops en presentaties van professionele fotografen, en door uitwisselingen met andere fotogroepen uit de regio. De Fotogroep Haaksbergen telt ruim dertig leden en is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Amateurfotografenverenigingen, kortweg de Fotobond.

De leden van de Fotogroep Haaksbergen komen buiten het vakantieseizoen elke drie weken bijeen in de vergaderzaal van de Kinderboerderij van de Stichting Groot Scholtenhagen. De Fotogroep werd op 14 februari 1974 opgericht op initiatief van een plaatselijke fotograaf. In al die jaren nam naast de fotografie ook de gezelligheid een belangrijke plaats in. Logisch, want mooie foto’s maken en die met elkaar bespreken, is niet alleen een kritische, maar ook een plezierige bezigheid.

Regelmatig treden de leden van de Fotogroep Haaksbergen naar buiten met een expositie van hun werk. In het jubileumjaar 2014 (40-jarig bestaan) organiseerde de Fotogroep tal van exposities en activiteiten (zie tabblad “Jubileumjaar”). Bijna jaarlijks exposeert de club in de bibliotheek in Haaksbergen in  het kader van het thema van de Boekenweek. Thema’s die voorbij kwamen waren ” Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden”, “Vriendschap en andere ongemakken “en “Waanzin, te gek voor woorden”.

Jaarlijks ook nemen leden van de Fotogroep deel aan landelijke en regionale fotowedstrijden als de Bondsfotowedstrijd, Foto Individueel, Foto Online, de Afdelingswedstrrijd Twente en Foto Regionaal.

In het jubileumjaar 2014 werd de eerste Fotobiënnale ingericht in het buitengebied van het Park Scholtenhagen, het Lankheet en rond de Bergingsvijver. In 2016 werd deze buitenexpositie uitgebreid naar ruim 100 foto’s geprint op zeildoeken, motorkappen, deuren en betonplexpanelen. Het succes van de formule wordt in 2018 voortgezet in het dorpshart van Haaksbergen. Vanaf eind mei zullen vanaf het MBS-station naar de Pancratiuskerk vele foto’s de Ster van Twente opleuken en een verrijking zijn voor de uitstraling van het dorp.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s