Geteisem

“Geteisem, rapaille, schoelje, schorem, tuig, schavuiten, uitschot, schorriemorrie, gajes, falderappes, gespuis, schuim, uitvaagsel”.

Zomaar enkele verwensingen die naast andere krachttermen en vervloekingen in mij opborrelden bij het horen van de massale vernielingen aan onze Fotobiënnale in het voorlaatste weekend van onze buitenexpo.

facebook_1477135757976

Het is aan de goede opvoeding van mijn moeder te danken dat ik  de onverlaten die dit op hun geweten hebben niet luidkeels met hel en verdoemenis dreig. De Fotogroep Haaksbergen is een week voor het ontmantelen van de expositie diep geschokt en zwaar aangeslagen. Alle mooie, positieve ervaringen van de afgelopen maanden tuimelen voor even in een diep zwart gat.

Wat mij bezig houdt, is wat er omgaat in de hoofden van (ik neem aan) de jeugdige zondaars. Welk euforisch gevoel hebben ze ervaren? Welke kick, welk moment van absolute vreugde beleefd? Welke branie, welk bravoure heeft hen hiertoe gebracht?

Maar ook: zullen ze schaamte voelen als een van hun ouders vanavond tijdens de maaltijd de vernielingen ter sprake brengt. Of is de pure onverschilligheid in hun eigen bestaan zo groot dat niets deze ontspoorde nachtbrakers nog raakt.

Misschien wordt het tijd dat we de klok terugzetten naar de Middeleeuwen en van onze stadwachten nachtwachten maken.

facebook_1477135807473facebook_1477135833409facebook_1477135732684

Dit bericht werd geplaatst in Fotobiënnale. Bookmark de permalink .

Een reactie op Geteisem

  1. Leo zegt:

    Ja Henk, geen verwensingen te veel gedaan. Ik heb het net ook bij Eveline gelezen en de link naar de tv en krant gelezen. Zo wordt je werk toch teniet gedaan, nog een week…..maar wat er dan van over is weet geen mens. Jammer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s